Bruksanvisning trinn for trinn

Renskib produktene er vannbaserte. Det betyr at du kan starte arbeidet f.o.m. + 1 grad! Du kan også arbeide med produktene i duskregn og solskinn. Om noen av midlene «ufrivillig» tørker under prosessen er det bare å spraye på litt vann og fortsette. Mange båtfolk bruker for mye poleringsmiddel etc når de skal behandle båten. Renskib produktene er svært drøye i bruk så normal kan du bruke mindre enn man tror.

Lykke til med behandlingen av båten og vi ønsker deg en fin båtsesong i blank båt!

.

R-100 "Gul" fjerner

Har du gul/brune flekker / avleiringer kan de fjernes med R-100. R-100 gjør kalken myk, samtidig som båten blir fri for alger. Brukes konsentrert eller blandes etter behov med vann, men maks. i forholdet 1:1. Påføres med myk børste eller svamp. Best resultat oppnås ved å la produktet sitte i min. 30 minutter før avskylling. Behandlingen kan gjentas ved behov.

R-110 GelCoat Rens

Mange starter direkte med å avfette/vaske overflaten med R-110 slik at gammel voks, silikon, olje, skitt og møkk blir fjernet. Bland R-110 med vann på en egen sprayflaske (se blandingsforhold på flasken). Spray på små felt av gangen, vask med børste eller svamp og tørk av med microfiberklut. Nå er båten klar til polering.

R-120 Polér pasta - Grov

Ved sterkt angrepet overflate, startes videre behandling med eventuell vannsliping. Ellers startes det med R-120 grov tykkflytende polerpasta. R-120 er spesielt egnet til å polere matte overflater. R-120 svarer til korn 6000 i grovhet. Flasken ristes før bruk. Fyll vann på en egen sprayflaske og spray overflaten slik at den blir fuktig. R-120 påføres på en fuktig svamp. Husk at det er svært lite som behøves, kun noen små «flekker» (ca som store erter). Pass på at overflaten hele tiden er fuktig, om nødvendig spray på med litt vann. Vi anbefaler sterkt at overflaten poleres maskinelt med lammeull – poleringspad. Polere til overflaten er blank. Vi anbefaler å behandle små områder av gangen.

R-130A Polering

Nå kan du fortsette behandlingen med R-130A. Fremgangsmåten og forbruk er det samme som for R-120 (se pkt 3). R-130 A er en fin lettflytende polerpasta til gelcoat og harde 2-komponent malte overflater. R-130 A fjerner meget fine støvpartikler etter maling, små riper etter for eksempel fenderskader mm. Etter først å ha polert med R-120 gir R-130A overflaten en fantastisk dyp glans og overflaten blir meget glatt. R-130A tilsvarer korn 8000 i grovhet.

R-125 Teak rens

Om du ønsker å rengjøre teakdekket, skal dette gjøres nå, før rengjøringen etter poleringen med maskin og den avsluttende forseglingen. Bruk R-125 Teak cleaner. R-125 er et meget mildt og effektivt rengjøringsmiddel til teak som blandes med vann i forholdet 1:1. Brukes på fuktig/våt teak. f.eks. i regnvær. Avhengig av teakdekkets tilstand brukes bløt eller mellomhard børste/skuresvamp. Det anbefales å skylle teakdekket for skitt under behandlingen. Bruk gjerne R-125 i løpet av sesongen, uten at det skader resultatet av poleringen.

R-140 Shampo

Nå er det tiden for å vaske båten med R-140 Shampo. Se på flasken for blandingsforhold. Bruk en egen sprayflaske til R-140. Spray på et mindre område og vask med en myk børste , microfiberklut eller svamp og tørk av med en fuktig microfiberklut. Nå blir alle rester etter maskinpoleringen og eventuelle rester etter teakrensen fjernet. Det er viktig at skroget og overbygning blir grundig rengjort før den avsluttende forseglingen med R-130B.

R-130B Forsegling

Nå er alt klart for den avsluttende forsegling med R-130B. R-130B er en meget langtidsholdbar forsegling av båtens gelcoat og 2-komponent malte overflater som gir god beskyttelse mot UV-stråling. Påfør R-130 B med en lett fuktig svamp på et lite område. Polere overflaten umiddelbart til høyglans med en tørr og myk microfiberklut. Man oppnår med dette en nærmest keramisk glans, som er så glatt at smuss og andre påvirkninger blir redusert til et minimum. Må kun benyttes på glatte overflater (må ikke benyttes på rå plastdeler mm).

Regelmessig vedlikehold

Det regelmessige vedlikeholdet, utføres nå enklest ved bruk av R-140 Shampoo.

Renskib anbefaler: Bland 20 ml R-140 med vann i en ½ liters spruteflaske. Sprøyt på et mindre areal og vask med en fuktig microfiberklut. Deretter tørkes/poleres det med en tørr microfiberklut. På denne måten sikrer vi et lavt vannforbruk og en meget liten risiko for kalkavleiringer og dermed en renere og en skinnende blank båt. R-140 Shampo har en UV beskyttelse på 100% i ca 2 uker. I praksis betyr det at du kan opprettholde tilnærmet full UV beskyttelse ved å vaske båten med R-140 to ganger pr måned.

Overnevnte prosess anbefales ved første gangs bruk av Renskib produktene. Du vil nok oppleve at neste sesong vil være enklere ved at du sannsynligvis kan gå direkte fra R-110 til R-130A. Dette fordi Renskib produktene er utviklet for langtidsholdbarhet av glansen.

Totalsum:
    Til kassen
    lagt til handlevogn